Komemoracija u Trstenu i sjećanje na 36 poginulih hrvatskih branitelja imotske krajine na širem dubrovačkom području

Intoniranjem hrvatske himne ispod povijesnog stabla platana u Trstenu, započelo je obilježavanje 31.godišnjice oslobođenja Golubova kamena od četnika koji su kontrolirali ulaz i izlaz iz Dubrovnika, te tako onemogućili bilo kakvu komunikaciju Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske.

Tog datuma, 02.07.1992.g. pripadnici 3.imotske bojne 4.brigade uz pomoć ostalih postrojbi hrvatske vojske napokon osvajaju Golubov kamen,a nažalost, u toj akciji su poginuli pripadnici 3.imotske bojne Branko Kutleša i Vinko Žužul. U ime kordinacije braniteljskih udruga imotske krajine prisutne je pozdravio Dubravko Šumanović, te naglasio da mu je iznimno drago da je na komemoraciji u čast I sjećanje na poginule hrvatske branitelje imotske krajine nazočan veliki broj mladih ljudi, što nam garantira da oni koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske nisu i neće biti zaboravljeni.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili Anto Bošković ispred mjesnog odbora Trsteno , gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Komemoraciji je nazočio veliki broj udruga proizašlih iz Domovinskog rata ,kao i načelnici općina Imotske krajine , te župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić. Sveta misa zadušnica održana je u crkvi svetog Vida u Trstenu. Ovim putem se zahvaljujemo našim fratrima , fra Zoranu Kutleši, mještanima Trstena, zavičajnom klubu imoćana u Dubrovniku i gradu Dubrovniku. Posebna zahvala ide načelniku Ravnog, gospodinu Andriji Šimunoviću, koji neumorno brine o spomen obilježjima na Golubovu kamenu .