Osvrt na tekst Jurice Pavičića u Jutarnjem listu od 21.11. 2020 g. povodom smrti Tomislava Merčepa

Članak u Jutarnjem listu od 21.11.2020. godine

Osvrt:

Kako strašni nazovimo ga pisac i novinar Jurica Pavičić u (svom) ili diktiranom tekstu , napisanom povodom smrti Tomislava Merčepa , stalno se  nabacuje hipotetičkim pitanjima , Što bi bilo ?  Kad bi bilo ? Tako ćemo se osvrnuti istim pitanjima , pa ćemo upitati Juricu Pavičića …….Što bi bilo ?  Kad bi bilo ?

Što bi bilo ? Jurica Pavičiću da su četici pobijedili u ratu , ti bi  se Jurica vjerojatno  priklonio njihovoj strani i pisao bi tekstove i knjige kako ti oni kažu ,  a nisi ni sada daleko od toga, jer u suprotnom vjerojatno,  peterožilni kabel  bi bio milost !

Što bi bilo da nije bilo PETE KOLONE ?

Što bi bilo ?  Da ovakve tekstove nitko nije naručio , Ti bi Jurica vjerojatno bio bez posla.

Što bi bilo ! Da Ti je ime Jovica umjesto Jurica , da si se rodio u Srbiji , ili stotinama ili tisućama kilometara dalje, u prvom slučaju bio bi vjerojatno pijani četnički rezervist koji bi stjecajem okolnosti prije 29 godina pljačkao , silovao ubijao masakrirao po hrvatskoj,  u drugom slučaju rodio bi se tisućama kilometara daleko i ne bi poznavao Tomislava Merčepa , a možda ni čuo za hrvatsku , nego eto Jurica, Ti  i tvoji  ste starosjdioci , sljedbenici Jugonostalgije , prilagodljivi i savitljivi , niste imali potrebu ići trbuhom za kruhom iz siromašnog krša u plodnu Slavoniju, jer ste uživali plodove koji su stečeni  preko partije i Tita, a sve to na krvi hrvatskog naroda, moglo Vam je bit !

Sarkastično spominješ kako smo odblagovali  novouspostavljeni praznik , sarkastično  se izrugujući  žrtvama Vukovara , Škabrnje i drugih mjesta gdje su  krvoloci mučili , ubijali , silovali masakrirali naše najmilije , na tvoju žalost i žalost mnogih, uvijek ćemo se sjećati  Škabrnje , Vukovara i drugih mjesta gdje su se dogodili stravični zločini.

Koliko si Jurica puta Ti , kao savjesni , moralni, etički novinar, napisao tekstova o gore navedenim mjestima , koliko si puta napisao da se Vukovarom i danas  šeću silovatelji  da silovane žene susreću na ulicama svoje silovatelje .   Ala si Jurica ti naša LUČ !

Što bi Jurica bilo da tvoj tata nije spavao sa tvojom majkom  ,  vjerojatno tvoj tata ne bi  imao sina idiota !

Spominješ Frljića , Slijepčevića i lažnog haškog svjedoka Žarka Puhovskog , moš si mislit koje su to moralne spodobe, no ti si se poistovjetio sa njima , našao si u njima isto ono što ti predstavljaš ,frustraciju, jad , jal i povrh svega zlobu .Tomislav Merčep ,  osuđen je po zapovjednoj odgovornosti , da li je mogao ili nije mogao spriječiti određena događanja , da li je znao ili nije znao , da li se mogao teleportirati sa jednog mjesta na drugo , pa sve vidjeti i znati, e to pitanje ostavljam svima .

Predsjednik UHD “Imotski Sokolovi”
Dubravko Šumanović