Svečano otvoren Pelješki most

Svaka pohvala svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli u izgradnji Pelješkog mosta i povezivanju hrvatskog juga sa ostatkom Hrvatske. Imamo mogućnost prolaza bez granica i zastoja , otvaraju nam se vrata za brzi i bolji razvoj, za brzu trgovinu, i imamo bolju prometnu povezanost.

Svi znamo da mostovi imaju značenje povezivanja , spajanja, suradnje i prosperiteta.Velika većina se sjeća koje značenje u Domovinskom ratu je imao Maslenički most , kako se odvijao promet i kako je bilo putovati. Ne zaboravimo to.

Sva povijesna zbivanja, posebno vezana za zbližavanje hrvatskog naroda uvijek su nailazile na prepreke, uvijek je bilo onih koji bi voljeli da nas nema . Žilav je naš narod, a bio bi još žilaviji da se napravi još jedan bolji i veći most, trajni most povezanosti iseljene Hrvatske. A da bi se to dogodilo ,potrebno je puno više nego samo odškrinuta vrata našim iseljenicima. Ljudima koji vole svoju državu, svoj narod, našu vjeru i našu tradiciju. Ljudi koji će doprinijeti očuvanju naše kulture i na kraju naše opstojnosti.

Osvrćući se na uspjehe koji su vezani za prometnu povezanost od autoputa, tunela, mostova, te ostale infrastrukture, sa kojom nam je danas puno lakše živjeti, ipak moramo sebe zapitati?

Za koga je to sve napravljeno ako nam mladi i cijele obiteljii odlaze.